Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Expertmeeting #2: the Power of Hubs

01/12/2015 | By | No Comments

over herbestemmen en gebiedstransformatie

Op donderdag 28 januari vindt de tweede expertmeeting van het H-team plaats: ‘the Power of Hubs’, over herbestemmen en gebiedstransformatie. We organiseren deze bijeenkomst in samenwerking met het Dutch Creative Residency Network (DCR) en het Expertteam transformatie. The Power of Hubs is een initiatief van en wordt mogelijk gemaakt door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE).

Op veel plekken is binnenstedelijke herontwikkeling een opgave. Grote complexen die wachten op nieuwe functies liggen braak of staan leeg: oude fabrieken, spoorzones en remises, kloosters en voormalige zorginstellingen. Het bekende repertoire van gebiedsontwikkeling – met sloop en veel nieuwbouw – kan niet zomaar worden gehanteerd en is vaak ook niet meer gewenst. De waarde van herbestemming wordt steeds breder erkend. Maar hoe pak je dat aan?

Tijdens de Power of Hubs brengen we kennis over en ervaring met dit soort complexen bij elkaar. Aan de hand van een aantal thema’s gaan ervaringsdeskundigen in gesprek met gemeenten, ontwikkelaars en andere eigenaren. Wat is de kracht van een hub? En welke obstakels moeten worden aangepakt?

Deelname is op uitnodiging. Inmiddels is het maximaal aantal deelnemers bereikt. Aanmelden kan nog wel. U komt dan op de reservelijst. Op uiterlijk 21 januari wordt bevestigd wie er deel kan nemen aan de meetings.

Submit a Comment