Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Digitaal platform Toekomst Religieus Erfgoed live

26/11/2015 | By | One Comment

Woensdag 25 november ging de website www.toekomstreligieuserfgoed.nl online, die is ontwikkeld door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) in het kader van de Agenda Toekomst Religieus Erfgoed. De website moet uitgroeien tot een interactief platform waarop nieuws, opinie, kennis en discussie op het gebied van Nederlands religieus erfgoed samenkomen.

De website wordt een kennisbank voor kerkeigenaren, overheden, ontwikkelaars en andere geïnteresseerden. Een groeiend bestand van relevante literatuur, links en projecten is beschikbaar. Rondom diverse thema’s, waaronder herbestemming, zijn groepen gevormd waarin kennis en ervaring worden uitgewisseld. Partners binnen de Agenda Toekomst Religieus Erfgoed nemen hierin het voortouw. Zij nodigen iedereen die geïnteresseerd is van harte uit bij te dragen aan de informatievoorziening en discussies. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website.

Over Agenda Toekomst Religieus Erfgoed
De RCE onderzocht met dertig kerkelijke en niet-kerkelijke partijen hoe zij samen kunnen zorgen voor een beter behoud van kerken en kloosters. Het gaat hierbij om zowel het behoud van deze objecten in religieus gebruik als om goede herbestemming daar waar leegstand dreigt. Het onderzoek resulteerde in de gezamenlijke Agenda Toekomst Religieus Erfgoed.
Lees hier meer over de agenda-onderwerpen.

Comments

  1. Transformatie oudste plek van de stad met rijksmonumentaal religieus erfgoed in hartje Brainport Eindhoven. Thema hart&ziel.
    Mogelijk interessant voor de website.

Submit a Comment