Image Image Image Image Image Image Image Image Image

16 feb

By

No Comments

Cadeau: Witboek Matchmaking in de Leegstandsmarkt

16/02/2016 | By | No Comments

Gastblog door Nanda Deen van Haagse Bodem

Herbestemmen is a brand new game. Er verandert namelijk té veel in de vastgoedwereld om het oude spel op dezelfde manier te blijven spelen. Een terugtrekkende overheid, bubbels in de boekhouding, verschuivende rollen en wegvallende schakels in de keten, om maar wat te noemen. Nope, een enkele huurder die voetbalvelden aan vierkante meters tegelijk afneemt? It ain’t gonna happen anymore. Oude structuren, werkwijzen en verdienmodellen leveren niet langer het gewenste resultaat op. En ja, dan moet je dus je business opnieuw uitvinden.

Het goede nieuws is dat er inmiddels legio voorbeelden zijn van geslaagde herbestemmingen. Mislukte pogingen zijn er minstens zoveel. Waarom lukt het bij de één wel om de juiste partijen aan tafel te krijgen, om die cultuuromslag voor elkaar te krijgen? Daar heeft het herbestemmingsplatform Haagse Bodem een onderzoek(je) aan gewaagd. Doorgewinterde exploitanten en ruimdenkende vastgoedeigenaren gingen in gesprek om de succesfactoren en valkuilen te benoemen. Wat blijkt, het zit ’m vooral in zaken als: met open vizier aan tafel gaan met mensen die willen, neem de gebruikers en de toegevoegde waarde voor de omgeving als startpunt, spreek elkaars taal en tast nieuwe financieringsvormen af. De onderzoeksresultaten zijn in korte en krachtige do’s en don’ts opgetekend in een gratis Witboek Matchmaking in de Leegstandsmarkt, hieronder te downloaden.

Een andere conclusie van deze gesprekken was, dat de wil om leegstaande panden te transformeren er zeker is. (Bijna) Iedereen houdt immers van de stad. Er zijn meer dan genoeg mensen die concrete stappen willen zetten en samen willen werken aan die nieuwe, zinvolle toekomst van dat lege gebouw. Precies de reden waarom het platform Haagse Bodem ooit startte met haar activiteiten om de herbestemming in Den Haag een zetje te geven. Op de website van Haagse Bodem vind je ook de resultaten van andere bijeenkomsten. Bijvoorbeeld over het industrieterrein De Binckhorst, de Internationale Zone en over de Brede Waardebenadering voor panden.

Over Haagse Bodem
Haagse Bodem is een deeltjesversneller voor Haagse herbestemming. Een praktische community die het ontwikkelen van oplossingen voor leegstand in Den Haag stimuleert. Haagse Bodem is een onafhankelijk initiatief, opgericht door professionals met hart voor herbestemming.

Hier download je het witboek Matchmaking in de Leegstandsmarkt
Meer informatie over de activiteiten van Haagse Bodem

 

Submit a Comment